Openingstijden : ma t/m vr van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00
  Telefoon : 0348 - 462080

KNO onderzoek

Een aanvullend onderzoek bij een slaapregistratie is het onderzoek bij onze KNO-arts. Niet iedere patiënt hoeft dit onderzoek te ondergaan. In het intakegesprek wordt bepaald of dit onderzoek voor u van toepassing is. Tijdens het KNO-onderzoek, ook wel somnografie genoemd, kijkt de KNO-arts met een flexibele slang met camera in uw neus, mond en keelholte.

Een aanvullend onderzoek bij een slaapregistratie is het onderzoek bij onze KNO-arts. Niet iedere patiënt hoeft dit onderzoek te ondergaan. In het intakegesprek wordt bepaald of dit onderzoek voor u van toepassing is. Tijdens het KNO-onderzoek, ook wel somnografie genoemd, kijkt de KNO-arts met een flexibel slangetje met camera in uw neus, mond en keelholte. U wordt een korte tijd onder narcose gebracht, zodat het net is alsof u slaapt. Eventuele obstructies in het keel-neus-oorgebied kunnen zo worden opgespoord.

Dit onderzoek vindt plaats in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis en duurt gemiddeld 15 tot 30 minuten. Wanneer u goed wakker bent na dit onderzoek, dan kunt u naar huis.

Meer weten? Bekijk ook de pagina’s:
Slaaponderzoek
Polygrafie
Polysomnografie
Aanvullende onderzoeken