Openingstijden : ma t/m vr van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00
  Telefoon : 0348 - 462080

Aanvullende Onderzoeken

In het Instituut voor Slaapgeneeskunde werken wij vaak met aanvullende onderzoeken naast uw slaapregistratie. Dit doen wij om een zo’n compleet mogelijk beeld te krijgen van uw slaapprobleem. Niet alle aanvullende onderzoeken worden altijd voorgeschreven. Dit hangt af van uw klachten en situatie. Wij streven ernaar deze onderzoeken te plannen de dag voorafgaand van uw slaapregistratie of dag na uw slaapregistratie.

 • Bloedonderzoek
  Door middel van een bloedonderzoek wordt u getest op ziektebeelden als suikerziekte of een traag werkende schildklier.
 • “ECG” hartfilmpje
  Het maken van een hartfilmpje vindt plaats op de cardiologie afdeling van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. De specialist oordeelt over uw hartritme en hartfunctie en kijkt naar mogelijke verbanden tussen uw klachten en uw hart.
 • Röntgenfoto van het hart- longgebied
  Op de radiologie afdeling van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis wordt een foto van het borstgebied gemaakt. Een zogenaamde X-thorax foto laat uw long- en het hartgebied zien. Eventuele vernauwingen in de luchtwegen kunnen op deze manier worden opgespoord.
 • Longfunctietest
  Met speciale apparatuur wordt de werking van uw longen en luchtwegen onderzocht om aandoeningen als astma en COPD te vinden. Voor dit onderzoek wordt van u een (flinke) inspanning wordt gevraagd. U moet flink in- en uitademen via een speciaal mondstuk (met een klemmetje op de neus). Er wordt gemeten hoeveel lucht u kunt in- en uitademen en hoe snel u dat kunt.

Meer weten? Bekijk ook de pagina’s:
Slaaponderzoek
Polygrafie
Polysomnografie
KNO onderzoek