Openingstijden : ma t/m vr van 09:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00
  Telefoon : 0348 - 462080

Slaaponderzoek

Slaapproblemen en de klachten die hieruit voortkomen, krijgen de laatste jaren steeds meer aandacht. Iedereen wilt zich overdag actief en fit kunnen voelen.

Bij het Instituut voor Slaapgeneeskunde kan u terecht voor een onderzoek naar uw slaapklachten. Wij bieden verschillende slaaponderzoeken aan, zodat er altijd een passend onderzoek is voor uw situatie. Daarnaast werken wij met aanvullende onderzoeken naast een slaapregistratie om een complete diagnose te kunnen stellen. De resultaten van uw slaaponderzoek en aanvullende onderzoeken worden besproken door ons team van specialisten. Samen met uw specialist bespreekt u de uitslag en de mogelijkheden voor een behandelplan.

Het onderzoekstraject

De eerste stap voor een behandeling in het Instituut voor Slaapgeneeskunde is een verwijsbrief van uw huisarts of uw specialist. Hierna kunt u contact met ons opnemen voor het plannen van dit intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek zal een van onze specialisten samen met u een vragenlijst doornemen. Deze vragenlijst krijgt u van tevoren van ons thuis gestuurd en dient u ingevuld mee te nemen naar uw afspraak. Aan het eind van het intakegesprek bepaalt de arts welk slaaponderzoek voor u geschikt is en welke mogelijke aanvullende onderzoeken nodig zijn om een juiste diagnose te kunnen stellen.

Voor het slaaponderzoek verblijft u één nacht in ons instituut. De aanvullende onderzoeken worden vaak op dezelfde dag gepland als uw slaapregistratie. Zo bent u in één keer klaar en bespaart u tijd en reiskosten.

Twee weken na het laatste onderzoek worden de onderzoeksgegevens besproken door ons team van specialisten. Hierna krijgt u de uitslag van de arts, die u de beste zorg kan bieden.

Bel voor het maken van een intake gesprek naar 0348-462080 of maak gebruik van het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Slaaponderzoek

Tijdens een slaaponderzoek wordt uw slaapgedrag geregistreerd. Uw slaapgedrag kan uitwijzen waar uw klachten vandaan komen en hoe deze opgelost kunnen worden. Het Instituut voor Slaapgeneeskunde biedt twee verschillende slaapregistraties aan: een polygrafie en een polysomnografie.

De slaapregistraties vinden plaats binnen ons instituut. Afhankelijk van het soort slaaponderzoek wordt u ’s middags of ’s avonds bij ons ontvangen. Bij ons in de kliniek heeft u een privé slaapkamer met badkamer, waar u de tijd tussen de onderzoeken mag doorbrengen en ’s avonds zult slapen. Om de tijd plezierig te laten verlopen, kunt gebruik maken van een televisie, tijdschriften of ons wifi-netwerk. Wanneer u ’s middags wordt verwacht voor uw onderzoeken, ontvangt u van ons een dinervoucher. Deze kan besteed worden in het restaurant in het ziekenhuis. Vanaf 17.00 uur is er een gastheer of gastvrouw aanwezig, die u hiermee kan helpen.

De nachtverpleegkundige is vanaf 22.00 uur aanwezig in het instituut. Zij volgt ’s nachts uw slaapgedrag en is aanwezig om de slaapregistratie goed te laten verlopen.

Meer weten? Bekijk ook de pagina’s over de onderzoeken:
Polygrafie
Polysomnografie
Aanvullende onderzoeken
KNO onderzoek